Saturday, March 03, 2007

Vissers blij met nieuwe (plastiek)quota ?

Uit : HetBelangVanLimburg


2/03 Vlaamse vissers gooien afval niet langer over boord

Federaal minister voor de Noordzee Renaat Landuyt (sp.a) heeft vrijdag in Zeebrugge het startsein gegeven voor de actie "Vuilvissen" of "Fishing for Litter". Vissers zullen het afval dat ze op zee in hun netten vinden, niet langer over boord gooien. Het wordt ingezameld in de drie Vlaamse vissershavens met het oog op recyclage. De federale regering investeert 30.000 euro in dit internationale project.

Het project "Fishing for Litter" komt er in samenwerking met de Stichting voor Duurzame Visserij (SDVO) en het Oostendse havenbedrijf. De vissers krijgen vanaf nuote vuilniszakken mee aan boord.

De gelabelde "big bags"worden op vrijdag opgehaald in de havens en naar Oostende vervoerd. Daar wordt het afval in het maritieme containerpark geselecteerd met het oog op recyclage.

Aan het project werken ook vissers uit Engeland, Nederland, Denemarken, Zweden en Schotland mee. Tussen 2002 en 2004 hebben 58 schepen op die manier 500 ton afval uit de Noordzee gehaald. Elf Nederlandse schepen visten in 2005 in zes maanden 40.000 kilogram afval uit de Noordzee. België draagt vanaf nu ook een steentje bij. In België stappen 11 van de 35 schepen in het klein segment mee in het project.

Van ons:

Wij zijn zéér verheugd over dit nieuws. Er is weer een toekomst voor onze vissers!
Zelfs al is de vis binnenkort op, ze kunnen aan de slag blijven als opkuisers. Een job met toekomst!

De waanzin is te mooi om waar te zijn :-(


aanvulling: Jeroen (op de laatste Show) had dit artikel wel hééél slecht gelezen, hij dacht dat het ging om visafval. Voor de rest alleen goei punten Jeroen, gij gooit tenminste niet met plastieken verpakkingen in het rond zoals Jamie ge-weet-wel.1 comment:

Anonymous said...

Free Sex Videos

Paris Hilton and Britney Spears Free Sex Video


http://www.myfaceporn.com

Teen first virgin !!!

[u]http://www.myfaceporn.com

[u][/u]http://www.myfaceporn.com