Saturday, November 03, 2007

Frank van der Auwera: Waterhoofd !!!

In dm-magazine van deze week toont lifestylejournalist Frank van der Auwera dat hij zijn eigen boekje vorig week-end niet goed heeft gelezen (zie twee artikels verder!!!)

Zijn ondertitel 'Flessenwater moet sito presto vrijgepleit worden van de ecotaks' is een kortzichtige en schadelijke stelling, de gevolgen stonden vorige week al in zijn eigen glossy magazine !!!

Onze reactie aan De Morgen, die de lezersrubriek wel niet zal halen:

Frank van der Auwera is een journalist. FvdA heeft een eigen column. Een lifestyle-column. Een levensgenietercolumn zeg maar. In De Morgen Magazine.
Deze week breekt Frank vdA daarin een lans voor water.
Voor water ? Drinkwater voor iedereen?
Neen!
Voor wereldwijd leidingwater dan? Want leidingwater is toch de grootste sanitaire stap voorwaarts uit de menselijke geschiedenis?
Nee! Toch niet voor leidingwater..!
.
FvdA staat daarboven. FvdA is een levensgenieter. FvdA breekt een lans voor mineraalwater.
Elke levensgenieter heeft volgens FvdA recht op mineraalwater. In verschillende smaken. Zelf drinkt hij wel twee liter per dag! Hij proeft er ijzer in, of het gesteente waar het eeuwenlang heeft doorgesijpeld... FvdA is een levensgenieter.
Tot daar geen probleem.
Maar FvdA is wel een échte levensgenieter !
Een échte levensgenieter drinkt wel, en ziet niet om ! Après Spa le déluge ! Daarom wil FvdA zijn mineraalwater niet uit een retourfles !
En niet uit een afbreekbare verpakking ! En al helemaal niet uit een economisch haalbaar recycleerbare grondstof als blik !
Nee! Een lifestyler heeft recht op mineraalwater uit plastic wegwerpflessen! Niet afbreekbaar ! Daar moeten ze vanaf blijven ! Daar mag geen ecotaks op ! Afval is een verworven recht van de ware levensgenieter !
FvdA is een lifestyle-'journalist'. Hij preekt voor lifestylers. Hij doet dat goed, want hij krijgt zelfs een forum in dm-magazine. Een rooskleurig boekje waar je je goed bij voelt.
FvdA is bovenal een levensgenieter, en dat mag iedereen geweten hebben.
Hij logeert in wellnes-hotels, in lifestyle-hotels, in charme-hotels...waar 's morgens voor dag en dauw - terwijl FvdA nog bekomt van zijn wijnroes, want hij is ook een wijnschrijver!- minder fortuinlijken -die nog helemaal niks begrijpen van levensgenieten en lifestyle- het strand en de kabbelende golfjes smetteloos schoon komen maken voor de échte levensgenieters. Die plaatselijke inwoners vragen zich dan wel 's af vanwaar toch al die plastic rotzooi komt aandrijven, want tien jaar terug had je dat nog niet...
FvdA draagt oogkleppen. Schitterende, oogverblindende oogkleppen. FvdA leeft in een ivoren toren waar men niet omkijkt, niet nadenkt,...men geniét.
FvdA bereikt met één column in dm-magazine meer lezers dan 'StopdeWegWerpWaanzin' in twee jaar met zijn blog.
Heeft FvdA daarom gelijk?
Nee, FvdA is een kortzichtige, egocentrische, wereldvreemde parasiet in de wereldpels.
Tot de wereldpers rekenen we zijn column toch maar net niét.
Lifestyle my ass.
De Morgen moest zich schamen met zulk een lifestyle-goeroe.
Als we ons zinloos afval al niet meer kunnen missen, waar gaan we dan beginnen om de wereld nog te redden?
FvdA vindt niet dat de wereld moet gered worden. Het is goed zo ! Hij geniet met volle teugen! Van het leven, én van mineraalwater uit plastic wegwerpflessen. Geen vuiltje aan de lucht ! Levensgenieten is een kunst, en FvdA is een profeet !
1 comment:

Anonymous said...

Ik ben die verdomde afvalmaatschappij grondig beu!
Het plebs maakt zichzelf kapot door flessen in plastik te kopen