Tuesday, June 24, 2008

LUSH: Naakte produkten, zonder verpakking (2)

Op onze vraag aan LUSH, in verband met hun verpakkingsstrategie kregen
we dit -zeer bemoedigende- antwoord:
'

Beste ,
Dank voor je emailtje.

Lush verschilt zeker in haar verpakkingsbeleid ten opzichte van andere cosmeticaketens. We maken zoveel mogelijk producten in vaste vorm waardoor ze geen verpakkingsmateriaal nodig hebben. Zo vind je bij ons bijvoorbeeld massage olie in vaste vorm, badschuim en ook shampoo. Deze producten worden naakt verkocht. Echter, niet alle producten kunnen naakt verkocht worden. Sommige producten zijn vloeibaar en hebben daarom een flesje of potje nodig. De flessen en potten die we gebruiken zijn echter voor 100% gemaakt van gerecycled plastic. Daarbij gebruiken we geen overbodige doosjes, strikjes, gebruiksaanwijzingen enzovoort. Het is moeilijk om verpakkingsmateriaal helemaal te bannen. We zijn echter op de goede weg door zoveel mogelijk naakt te verkopen en voor het verpakkingsmateriaal dat we gebruiken, milieuvriendelijkere opties te kiezen!

Met vriendelijke groet,

Lenneke

Lush NL

Goed zo Lush ! Behalve de potten van gerecycleerd plastic vinden we uw verpakkingsbeleid eersteklas !


1 comment:

evelyn said...

Hoi,

ik kom maar net op deze site terecht, en heb nog lang niet alles gelezen (eigenlijk alleen de posts die beven deze staan. plus deze dus)
Maar ik vind het antwoord van lush wel erg goed, en ik geloof ook wel dat ze er mee bezig zijn. Maar toch ben ik verbaasd.
Want in hun winkel liggen wel al hun producten 'naakt' (muv de producten in plastiek) maar als je een stuk zeep of shampoo ofzo koopt dan wikkelen ze het wel in een stuk bedrukt papier, en kleven ze er een grote prijssticker op. Bovendien hebben ze wel cadeau-doosjes, hele mooie versierde gekleurde doosjes met lintjes en strikjes, en erin zo van dat versnipperd gekleurd papier tussen de producten.
Nuja, ik ben dus een beetje verbaasd over het anwoord. Nu ga ik nog wat verder lezen.
evelyn