Monday, October 20, 2008

Greek Plasteek

Tot op regeringsniveau in Griekenland wordt gedacht (!) aan het verbieden van de -meestal
blauwe- plastieken zak.
Dat lezen we op de site van 'Ander Griekenland'.

Afgelopen week maakte de Griekse minister van Milieuzaken Georgios Souflias bekend dat hij een einde wil maken aan het gebruik van plastic boodschappentassen. Vanaf dit voorjaar zijn in een aantal supermarkten - tegen betaling - ook tassen van stof te krijgen. De tassen zijn versierd met de opdruk 'Ik ben geen plastic tas'.

Zal dit een einde maken aan al die blauwe ravijnen die je in het hele land ziet? Blauw, vanwege de enorme hoeveelheid blauwe plastic zakjes.

Lees de rest van het verhaal (nee, géén happy end!) op de site van 'Ander Griekenland'


En een andere Griekenland-site Parakalo meldt dit:

De Atheense burgemeester Nikitas Kaklamanis heeft grootse plannen om een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Zo wil hij bijvoorbeeld met ingang van 1 maart het gebruik van plastic tassen willen beperken. Supermarkten moeten overstappen op recyclebare papieren zakken en klanten wordt aangeraden om tassen te hergebruiken. Dat zal wel wennen zijn voor de Grieken, die dol zijn op plastic zakken.

Het is ons onduidelijk of het verbod per 1 maart ook effectief is ingegaan. Toen wij er waren in april hebben we daar niks, tipota, nada van gemerkt !

No comments: